Beskyt din virksomhed: Sådan undgår du “Phishing”

/
/
Beskyt din virksomhed: Sådan undgår du “Phishing”

Hver dag bliver virksomheder og private personer udsat for hackerangreb. En af de mest udbredte former for angreb er “phishing”, som foregår via e-mail og beskeder. 

Phishing er hvor hackere prøver at få dig til at give dem fortrolige oplysninger. Det kan være alt lige fra dit kodeord til logins eller oplysninger til dit kreditkort.

Du kan også risikere at modtage malware angreb. Det bliver sendt med et link eller en vedhæftet fil – ét forkert klik kan give din virksomhed en virus eller indefryse al din data, hvor de efterfølgende forlanger en løsesum, for at frigive det igen. 

En ny rapport viser, at denne form for trusler er stigende mod virksomheder, så man gør sig klogt i, at komme det i forkøbet. 

8 Gode råd til at undgå phishing

1. Tjek afsenderens mailadresse

Ved første øjekast kan en mail se ud til at komme fra din samarbejdspartner Christian Hansen, men åbner man mailen (ikke link eller vedhæftning), er det tydeligt at se, at den kommer fra et andet domæne.

2. Kontakt afsenderen

Hvis du er i tvivl, så kontakt den officielle person eller virksomhed, som vedkommende udgiver sig for at være. Kontakt aldrig afsenderen via den meddelelse, der kan være falsk. De officielle virksomheder vil gerne advares, hvis der er falske mails i omløb eller de er blevet hacket.

3. Har du modtaget en mail med et link?

Hvis der er et link i mailen, kan du normalt køre musen henover linket (uden at klikke på musen). På denne måde kan du se, om linket linker til det du forventer.

4. Personfølsomme oplysninger og adgangskoder

De fleste virksomheder, som har adgangskoder og andre følsomme oplysninger, vil aldrig kontakte dig med en neutral mail eller besked, hvis der opstår problemer.

5. Slet straks mailen, hvis du ved det er phishing

Hvis du ved det er phishing, så slet straks mailen og kontakt din IT-afdeling, så de kan blokere afsenderen, så den ikke kan florere videre til andre kollegaer.

6. Har du givet personlige oplysninger til de falske hænder?

Hvis skaden er sket, og du har givet de oplysninger, som du blev bedt om, så spær straks den konto eller den virksomhed det vedrører. Hold øje med dine konti, og kontakt banken eller virksomheden, hvis der opstår uregelmæssigheder.

7. Har du klikket på et link du ikke skulle klikke på?

Hvis du har klikket på et link, du ikke skulle, så kan du forsøge at minimere skaden ved straks at koble computeren af nettet. Kontakt din IT-afdeling med henblik på, at få renset din computer.

8. Beskyt dig selv og din virksomhed bedst muligt med krypterede mails

Ved at få et krypteret mailprogram undgår du, at tredjeparter kan følge med i dine mailkorrespondancer, og du overholder GDPR, hvis dine mails indeholder personfølsomme oplysninger.  

Læs mere om hvordan vi kan sikre dine mails med krypteret forbindelser, og hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med at blive beskyttet mod hackerangreb med IT-sikkerhed. 

Har du brug for hjælp eller rådgivning, så kontakt os i dag og lad os tage en uforpligtende snak om, hvordan vi kan beskytte din virksomhed mod hackerangreb.