4 tips til optimering af hjemmekontoret

Der er mange virksomheder, som hurtigt har måtte omstille sig til, at medarbejderne skal arbejde hjemmefra. Det er i mange tilfælde gået så stærkt, at det kan have negativ indflydelse på IT-sikkerheden og produktiviteten.

Det er stadig uvist hvor længe vi skal arbejde hjemme, og nogle virksomheder har valgt at fortsætte med “hjemmearbejdsdage konceptet”, så kan det godt svare sig at få sammensat det rette kontormiljø i hjemmet.

4 tips til forbedring af hjemmekontoret

1. Find et godt og uforstyrret sted at indrette din arbejdsplads.
Ved at finde et uforstyrret sted i hjemmet, kan du bedre koncentrere dig om dine arbejdsopgaver og dermed komme hurtigere igennem din to-do listen.

2. Invester i det rette udstyr
Er du eller dine medarbejdere en af dem som har taget skærmen med fra kontoret eller arbejder du på en bærbar derhjemme? Så er det vist på tide at få det rette set-up til hjemmekontoret.

Et af verdens største analysehuse, Gartner, fastslår at dine medarbejdere bliver mere effektive med større computerskærme. Gartner, mener at produktiviteten kan øges med hele 20 pct. ved at skifte til en større skæm.

Det er en god investering at give medarbejderne det rette IT-udstyr til hjemmekontoret, da medarbejderne kan få smerter i nakken og skuldrene, ved at kigge ind i en 13” skærm. Udover effektiviteten hjælper en større skærm på din kropsposition og får samtidigt det blå skærmlys lidt på afstand.

RAW IT tilbyder en super god starterpakke, som indeholder en 24” skærm, med trådløs- keyboard og mus, til kun DKK 1500,- hvis der er behov for en større skærm, så klarer vi også det.

3. IT-sikkerhed
Cyberangreb er eskaleret under Corona, da flere arbejder hjemme og logger på samme netværk, som deres familie. Det gør arbejdscomputeren og dens data mere sårbar overfor cyberangreb. Ved Ransomewareangreb, bliver din data låst fast indtil det opkrævede beløb bliver betalt, så det er en god idé at få styr på IT-sikkerheden. 


Sådan sikrer du dig på hjemmekontoret:

 • Krypteret internetadgang med VPN-tunnel
 • Hav en korrekt og opdateret IT-sikkerhedspolitik
 • Antivirusprogram 
 • Brug cloudbaserede eller cloud-centrerede sikkerhedsløsninger til alle IT-sikkerhedskontroller
 • Sikre dine medarbejderes mobile enheder med Mobile Device Management (MDM)
 • Sikre jeres online møder 
 • Uddan dine medarbejdere i IT-awareness 
 • Opdater altid dine softwareprogrammer
 • Lav altid den back-up på dine vigtige filer og dokumenter
 • Brug Multi-Factor Authentication (MFA)
 • Brug forskellige adgangskoder

Du kan læse mere om IT-sikkerhed på hjemmekontoret her. 

4. Er der ikke kapacitet til at alle kan arbejde hjemmefra?
De fleste virksomheder giver deres medarbejdere mulighed for at arbejde hjemmefra, men det er desværre ikke alle, som har mulighed for det. Det er ofte ikke muligt for grafikere, da de arbejder med tunge filer, som kan overbelaste eller ligefrem nedbryde serverne. Denne problemstilling kan løses ved at migrere din data i skyen eller ved at anskaffe nye servere.

RAW IT tilbyder hostingløsninger hvor du kan få en fysisk server eller migrere din data til cloud, som kan skaleres efter behov, så du kun betaler for det du bruger. Vi kan også foretage en driftsanalyse og optimering af din IT-drift, hvor der kan være mange penge at spare.

Skal vi sætte de rette rammer op til dit og dine kollegaers hjemmekontor? 
kontakt os uforpligtende i dag og lad os tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe jer godt i gang. 

DanishEnglishNorwegianSwedish